Våra Tjänster

Värdeskapande lösningar för restauranger med focus på intäktsoptimering

Menu Engineering

Menyn är en av restaurangens bästa försäljare. Därför det är viktigt att den är genomtänkt och utförd på ett sätt som optimerar  verksamhetens försäljning och  intäktspotential.

Menu Engineering är en väl beprövad strategi för att optimera försäljningen i din verksamhet. Det blir tydligt vilka produkter som verkligen bidrar till ökade marginaler och total intäktspotensal.

Varför Menu Engineering ?
Vad är Menu Engineering ?

Menu Engineering är en analysmetod som identifierar vilka produkter som är intäktsdrivande i restaurangen. Det är långt ifrån alltid rätten med lägst råvarukostnadsprocent som är den mest lönsamma. Med full kontroll på vilka produkter som bidrar till marginalen kan vi ta fram strategier som ökar försäljningen av dessa. 

Menyoptimering - Från analys till handling

Med hjälp av välbeprövade tekniker och strategier kan vi guida er i hur ni kan utforma era menyer för ökande marginaler.

Med hjälp av resultatet från en Menu Engineering Analys tar vi fram förslag på hur rätterna på menyn presenteras i syfte att öka försäljningen.

Menu Engineering automatiserat

Vår Digitala Lösning

Menu Engineering ger resultat på att följa försäljningen över tid och är ett tidskrävande moment att utföra manuellt.

Med vårt digitala verktyg kan ni jämföra valfria perioder mot varandra samt sortera och segmentera resultaten. Verktyget hjälper er att ta snabba beslut baserade på fakta utan att behöva ägna värdefull tid på att fylla i excelblad. 

I vår digitala lösning får ni utöver Menu Engineering även tillgång till gästflödesanalys, nyckeltalsuteckling och rapportering där vi hjälper er att tolka resultatet. Ni får förslag på strategier som syftar till att ytterligare öka er omsättning, så ni når era försäljningsmål. 

KPI:er - ett urval

Vilka är fördelarna?

Gästflöde

I vår gästflödesanalys hjälper vi er att maximera era resurser samt bemanna rätt och sätta in rätt insatser vid rätt tidpunkt. 

Genom att identifiera gästflödet och efterfrågan hjälper vi er ta fram strategier som maximerar användningen av resturangens resurser.

Restaurant Revenue Management

Analys & Strategi

Finder
Strategi & Implementering
RRM - Revenue Management

Finder - en heltäckande analys av verksamheten

En komplett förstudie som resulterar i en fullständig uppskattning av er restaurangs intäktspotential.

I förstudien medföljer tre till fem konkreta mål i prioritetsordning för vad ni kan göra för att öka er verksamhets potential. 

Revenue Finder baseras på Menu Engineering, segment, beläggningsgrad, gästflöde, webbnärvaro, bokningskanaler, samt försäljnings & bokningshistorik. Vi för även  dialog med medarbetare för att få en helhetsbild av er verksamhet.

Vårt mål är att verka stödjande och rådgivande för att hjälpa er till att ta kloka och genomtänkta beslut baserat på fakta.

Implementering

En tjänst där vi hjälper er utarbeta och implementera strategier för att nå målen som identifierades i Findern.

Vi är med hela vägen och våra implementationsprocesser görs i nära samarbete med er där vi tillsammans förverkligar verksamhetens intäktspotential.

RRM - Revenue Management

En bemanningstjänst där vi helt enkelt blir er restaurant Revenue manager och strategiska bollplank för kommersiella frågor inom Food & Beverage. 

Tjänsten är en vidarekoppling av Finder, men går även att koppla på separat för de verksamheter som redan har ett etablerat Revenue Management inom F & B. 

RRM – omfattar ett löpande revenue arbete med regelbundna avstämningar, dokumentation, budgetering & prognostisering.

SAAS, PAAS & POS

System ska underlätta och bidra till verksamhetens lönsamhet

Idag förväntar sig kunderna att kunna boka det mesta online & så även ett bord i restaurangen. Detta kan innebära utmaningar i såväl en sömlös löning för paket bokningar på hotellen som utmaningar i att optimera antalet tillgängliga tider så restaurangen får ut maximalt av sin kapacitet.

Vi utgår från de POS, SAAS och PAAS system som redan existerar i verksamhet vid våra analyser och vi  har en bred erfarenhet av båda välkända som mindre välkända POS, PMS & Bordsbokningssystem.

Länge har sömlösa funktioner efterfrågats mellan POS & PMS system. Idag finns en rad olika lösningar som kopplar ihop gästbokning med kapacitet och sittningstid i hotellrestaurangen.

Oavsett om ni letar efter rätt system för er, vill få ut det mesta av det system ni redan har eller få hjälp med uppsättning och implementering så kan vi bidra med erfarenhet och kunskap.

Efter att erat system har satts i drift får ni extra stöd & vi är med er under den första tiden för att snabbt kunna göra nödvändiga finjusteringar.

Redo att prata mat, dryck och lönsamhet ?

Kontakta oss så berättar vi vad vi kan göra för dig och din verksamhet.

Kontakt

+46 (0) 73 301 03 03

 AnDrim AB – © All Rights Reserved 2023 

Privacy policy & Cookies

In accordance with the current EU data protection laws, please take a minute to reviwe the term & conditions for using our services. Our terms describe how we use data and the options available to you.
Accept